Datorservice Datasupport snabb Datahjälp 
Göteborg Klimatneutral IT Drift Minimera dina driftstörningar med MicropterIT

Företag

foretag

Serviceavdelningen

Vill du ha tips om vad som är rätt för ditt företag? Behöver du hjälp med nätverket eller säkerheten? Vill ni ha hjälp med den återkommande driften? Eller önskar du kanske bara ett bollplank från personliga och professionella tekniker?

Varje stopp eller driftstörning i Er datormiljö skapar onödig irritation, kostar pengar, i minskad effektivitet och ökade driftskostnader. Vi utför konfigurering samt reparationer av Macintosh, PC och nätverk samt tillbehör. Vi har 100% sekretess mot alla våra kunder. Vi kan service och säkerhet.

Exempel på vad våra duktiga tekniker kan hjälpa dig med:

 • Hjälpa er att komma åt ert nätverk även när ni är ute på springande fot, tex. Webacess och VPN Lösningar
 • Göra er verksamhet mer mobilare och mer flexibel
 • Sköta datordriften för ditt företags kontor (1-40 anställda)
 • Bygga lokala nätverk och sätta ihop globala nätverk
 • Flytta över information till ny arbetsdator för att få en smidig övergång
 • Bygga automatiska backuplösningar
 • Dataräddning från hårddiskar

Micropter Datorservice är din kompletta servicepartner. Vi strävar efter att vara din interna eller externa IT avdelning . Micropter kan erbjuda service alla dagar i veckan även kvällar och helgen. Du har din personliga tekniker och vi finns alltid tillhands när ni är i behov av hjälp.

Tillbaka upp

Servicepaket

Med våra servicepaket får ni mobilnumret till er egen personliga tekniker. Med våra servicepaket skapar ni trygghet, minskar irriterande små problem och sänker risken för oplanerade driftstopp. Ni får dessutom snabb hjälp vid behov och kraftigt sänkta akutavgifter vid "brandkårsutryckningar".

Just nu ger vi i utvalda områden gratis bredband till nya kunder vid tecknande av servicepaket. Kontakta oss så kollar vi om vi kan erbjuda detta även för dig!

Vid tecknande av servicepaket får du just nu dessutom första månaden gratis!

Mini

1-5 klienter

Basic

1-10 klienter

Medium

10-20 klienter

Pro

fler är 20 klienter

Kontaktpersoner 1 1 2 2
Inställelsetid 12 h 8 h 4 h 4 h
Underhållsbesök 1 h/månad 2 h/månad 4 h/månad 8 h/månad
IT-strategi och förbättringsanalys En gång/år 2 ggr/år 4 ggr/år
Hantering av
licenser och uppdateringar
image image image
Tfn + e-postsupport 3 ggr/månad 9 ggr/månad 20 ggr/månad Obegänsad
Servicelogg + Besökslogg image image image

Tillvalstjänster

Kunden kan även välja att anpassa sitt paket med ett eller flera tillval.

Tillbaka upp

Nätverk

Micropter Datorservice har IT konsulter som hjälper till med att ge förslag på kostnadseffektiva och kreativa lösningar, och hjälper med rekommendationer om vilka åtgärder som borde göras i framtiden. Väljer man att handla av oss, är vi totalleverantörer och kan leverarera det mesta som kan klassifieras under IT. Dessutom är vi leverantörsoberoende och kan därmed rekommendera det som passar kunden bäst och har bästa supportmöjligheterna. Micropter Datorservice hjälper dig ända från planeringsstadiet till kabeldragningen, leverans av hårdvara, installation, driftsättning, säkring och återkommande underhåll.

Självklart behöver vi inte utföra hela proceduren, utan kan enkelt hjälpa dig med även era befintliga system. En vanlig missuppfattning är att det är bara den befintliga teknikern som kan företagets system, eftersom denne har gjort en del speciallösningar och känner alla på företaget. Som sagt, det är en missuppfattning.

Det tar oss på Micropter Datorservice från 30minuter till maximalt 4timmar att lära oss ert system! Denna tid drar vi dessutom av vid eventuella fortsatta konsultationstimmar. Ring oss för att boka in ett förutsättningslöst möte! Micropter Datorservice har 100% sekretess mot alla våra kunder. Vi kan service och säkerhet.

Tillbaka upp

Säkerhet

Har ni full kontroll på er säkerhet? är antivirusprogrammet det senaste? Litar ni på er backup? är brandväggen korrekt konfigurerad?

Ofta är företag invaggade i en falsk trygghet, där de köpt en massa bra produkter med de är inte helt korrekt konfigurerade. "Det hjälper inte att köpa en säker ståldörr om man lämnar den vidöppen eller inte låser den rätt."

Vi hjälper er med en översyn av er säkerhet. Vi kan hjälpa er med både brandväggsregler, backuprutiner, med mera. Micropter säkrar kundens system för att minska antalet oplanerade driftsavbrott, höja säkerheten mot informationsförluster och intrång, samt minska antalet småproblem och därmed allmän datairritation.

Vi behärskar både IT-Policys, brandväggar och säkra uppkopplingar. Vi kan även ge dig tips på den fysiska säkerheten. Ring oss för en extremt förmånlig säkerhetskonsultation med genomgång, behovsanalys och rekommendationer för åtgärder! Allt detta för endast 2000kr som dessutom dras av vid eventuella fortsatta konsultationstimmar. Micropter Datorservice har självklart 100% sekretess mot alla våra kunder.

Tillbaka upp

Akutinternet

är tillgången till internet kritisk för er? Sitter era anställda och rullar tummarna om de inte kommer åt internet eller eposten? Teckna en försäkring. Går er internet ner kan vi snabbt ge er tillgång till en tillfällig acceptabel internet åtkomst, inom en timme, beroende på avtal. Ni kan ha internet uppe, upp till inom en timme, beroende på avtal! Ring oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning.

24 tim Akutservice

Vår förhoppning är att alla kunder oavsett öppettider ska kunna utnyttja våra tjänster. Brandkårsutryckningar kan behövas likväl på kvällarna som på dagarna. Behöver man akut hjälp så skall man också kunna få akut hjälp, även med sitt strulande nätverk. För ni vet väl om, att vi på Micropter Datorservice har öppet dygnet runt, årets alla dagar!

24h service gäller utanför kontorstider, mellan 17:00-08:00. Vanliga företag som använder sig av vår jourservice är tex restauranger, industrier och andra företag som har kritiska system eller öppet dygnet runt, tex företag som arbetar mot utländska bolag. Efter kontorsstid försöker vår växel automatiskt nå våra jourtekniker när ingen finns på kontoret. Om växeln ändå inte lyckas nå någon när ni ringer på 031-778 95 00 så ringer ni Zachary på 0707-58 96 97. Hinner inte vi svara direkt, så lämna ett meddelande! Om ni har lämnat ett meddelande så brukar det inte ta många minuter innan vi ringer tillbaka.

Tillbaka upp

Kontorsmaskiner

Vi levererar kompetent service till de flesta förekommande kontorsmaskiner. Vid felanmälan kommer du i kontakt med en tekniker inom 2 timmar. Krävs det ett besök av oss så bokas en tid in får besök omgående. Normal inställelsetid är under åtta timmar.

För de maskiner som har serviceavtal utförs regelbunden underhållsservice där kritiska delar byts ut. Allt fšr att undvika onödiga driftsstörningar

Tillbaka upp

Co-location & Serverhosting

Tjänsten Co-location är till för dig som äger en egen server och vill placera den i en tillförlitlig driftmiljö. I Co-location-tjänster får du möjlighet att placera din rackmonterade server i ett 19" rackserverskåp. I tjänsten ingår bland annat följande:

 • Ett publikt ip-nummer
 • DNS hosting
 • Tillgång till mailserver
 • Tillgång till webmail
 • Kraft och reservkraft (-48V DC / 220 V AC)
 • Redundant kylsystem av högsta klass.
 • 24h övervakning av tjänsten.

Dedikerad Server

När du känner att du vill ha större kontroll över dina Domäner. En kraftfull Internet server som är färdig konfigurerad och körklar. Med en egen server kan du köra tyngre applikationer och själv välja vilka du vill använda dig av. Vi finns tillgängliga när du behöver hjälp. Du behöver inte ta en tung investering utan kan smidigt och till en låg kostnad hyra den av oss.

Tillbaka upp

Programmering

Micropter Datorservice kan erbjuda programmering på en rad olika språk.

Hårdvara

Micropter kan tillverka prototyper. Kontakta oss om du har en ide som du vill förverkliga eller ett projekt i behov av en hårdvara. Vi kan även erbjuda Hårdvaruprogrammering, inom följande områden:

 • Inbyggda system
 • Hårdvarunära programmering
 • Applikationsprogrammering
 • Assemblerprogrammering
 • C/C++ programmering

Vi har även bred kunskap inom olika processorer, Enchipsdatorer, t.ex. PIC & AVR, 8 Bitars processorer, t.ex. 8051, 68HC11, 16/32 bitars processorer t.ex. Motorola, Intel, Mitsubishi.

Tillbaka upp

Utbildning

Att rekrytera och anställa personal är en stor investering. Underhåll av personalens kompetens är därför nödvändig. Dels för att vi skall kunna fungera på bästa sätt men också för att behålla vårt värde på arbetsmarknaden.

Micropter erbjuder dig underhåll i form av datautbildning på-plats. En privatutbildning som anpassas helt efter din nivå, behov och dina arbetsuppgifter. Utbildningen sker i den datormiljö och med de program och versioner som just du arbetar i.

Tillbaka upp

Finansiering

För att underlätta investeringar erbjuder Micropter Datorservice finansiering i olika former. Finansieringsbolagen som vi samarbetar med är främst GE Capital och Wasa Kredit, men vi hjälper er gärna med andra alternativa finansieringar också.

Tillbaka upp

Hyra

Har ditt företag behov av ny utrustning för att bibehålla konkurrenskraften, men vill inte anstränga likviditeten genom att köpa?

Att hyra innebär att du inte äger utrustningen, men har nyttjanderätt till den. Dessutom kan du bestämma din månadskostnad beroende på om du väljer fast eller rörlig avgift. Hyran kan vara lika stor månad för månad eller anpassas efter dina önskemål.

 • Det blir lättare att hålla utrustningen modern och effektiv.
 • Du använder ditt eget kapital i takt med produktens ekonomiska livslängd.
 • Hyran är avdragsgill.
 • Det blir lättare att budgetera.
 • Fast/Rörlig.
 • Snabbt och enkelt.
 • Belastar ej soliditet och likviditet.
Tillbaka upp